Platform niewkomers en werk is deel van OpenEmbassy

Wij steunen initiatieven die nieuwkomers naar een betaalde baan begeleiden

Er zijn veel maatschappelijke initiatieven die het doel hebben nieuwkomers naar werk te begeleiden. Maar er is meer nodig dan alleen geld en een goed idee. Met het Platform Nieuwkomers & Werk willen wij initiatieven versterken.

Hoe wij initiatieven ondersteunen

Wij zien het Platform als een maatschappelijke incubator: initiatieven komen sterker en wijzer uit ons programma, zodat ze met meer kennis en kunde nieuwkomers naar werk kunnen begeleiden. Dat doen we zo:

 1. Wij bieden financiering aan maatschappelijke initiatieven

  Dankzij de Goldschmeding Foundation kunnen wij initiatieven financieel ondersteunen zodat ze hun idee waar kunnen maken.

 2. Wij functioneren als een doorgeefluik van kennis

  Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar nieuwkomers en werk, maar deze inzichten landen vrijwel nooit in de praktijk. Tegelijkertijd wordt er in de dagelijkse praktijk veel kennis opgedaan die niet opgepakt wordt door onderzoekers. Dit is zonde, want beide velden kunnen veel van elkaar leren en elkaar versterken. Daarom fungeren wij met het Platform als een doorgeefluik van kennis. We houden onze initiatieven op de hoogte van bruikbare inzichten uit het onderzoek en geven inzichten uit de praktijk een plek in het academische debat.

 3. We bieden coaching en een netwerk

  Om initiatieven sterker te maken, bieden wij hen persoonlijke coaching. Dit kan 1-op-1 zijn bij specifieke behoeften, maar vindt in sommige gevallen ook plaats in een themabijeenkomst met alle projectleiders. Het netwerk dat wij inmiddels hebben opgebouwd, stellen wij graag ten dienste aan onze initiatieven. Op deze manier, kunnen we mooie samenwerkingen faciliteren.

 4. Wij onderzoeken hun aanpak

  Een belangrijk onderdeel van deelname aan het Platform, is het bijbehorende onderzoek van onze onderzoekspartner Regioplan naar de werkzame bestanddelen in de aanpak van het initiatief. Door te onderzoeken wat wel en niet werkt in de manier waarop een initiatief nieuwkomers naar werk begeleidt, kunnen we toewerken naar een effectief bewezen aanpak, die mogelijk opgeschaald kan worden om meer impact te maken.

 5. We vertalen lessen uit de dagelijkse praktijk naar bruikbare inzichten

  De lessen die wij leren vanuit de dagelijkse praktijk van de maatschappelijke initiatieven die wij ondersteunen en het onderzoek van Regioplan, vertalen wij naar bruikbare inzichten. Deze inzichten kunnen gebruikt worden om andere initiatieven die nieuwkomers naar werk begeleiden sterker te maken. Sommige inzichten gaan niet zozeer over de initiatieven zelf, maar over obstakels die buiten de invloedsfeer van initiatieven vallen. Deze inzichten gebruiken wij om systeemimpact te maken: een verandering van beleid, regels en cultuur.

Ben je werkgever en wil je een initiatief beginnen?

Lees hier meer

Wil je meer weten over ons?

Over ons

Kennis opdoen

Vanuit de dagelijkse praktijk waar onze initiatieven mee te maken hebben, leren wij veel over wat er wel en niet werkt bij het begeleiden van nieuwkomers naar werk. We vertalen deze inzichten naar lessen om andere initiatieven sterker te maken en het systeem om de nieuwkomer heen te veranderen. Zo kunnen we onze impact samen steeds groter maken.

Interesse in deelname aan het Platform?

Elk jaar streeft het Platform er naar om nieuwe initiatieven te ondersteunen. Dit jaar focussen wij ons op initiatieven gericht op de zorg en de digitale sector. Zie hieronder aan welke voorwaarden jouw idee of initiatief moet voldoen om in aanmerking te komen:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We delen de kennis die we opdoen met het platform graag. Geef je op voor de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en de lessen die we leren.

Voorgestelde Learning

Altijd vragen blijven stellen