Platform niewkomers en werk is deel van OpenEmbassy

Maak kennis met het nieuwe initiatief: Ithaka Academie

Op 21 juli 2022 heeft de kick-off van de Ithaka Academie plaatsgevonden! Na een uitgebreide kennismaking met alle aanwezigen van Ithaka Academie, onderzoeksbureau Regioplan, en het team van Platform Nieuwkomers & Werk hebben we ons gezamenlijk gebogen over vier hamvragen: “Waar kijk je naar uit?”, “Waar zie je tegenop?”, Wat voor uitdagingen verwachten jullie het aankomende jaar?” en “Hoe kunnen we elkaar van dienst zijn?”. Na een uitwisseling van gedachtes en reflecties, sloten we de kick-off af vol frisse moed en positieve verwachtingen.

Ithaka gelooft dat iedereen die de motivatie voelt, de kans moet krijgen om mee te doen.
De Ithaka Academie begeleidt daarom o.a. nieuwkomers met een laag taalniveau en/of weinig vooraf genoten opleiding of onvoldoende aansluitende opleiding naar een instapbaan in de digitale sector.
De deelnemers aan de Ithaka Academie worden tijdens de trajecten begeleid door ervaren en deskundige coaches, mentoren en docenten. Daarnaast worden de deelnemers aan de Ithaka Academie mede begeleid door mensen die in dezelfde omstandigheden hebben gezeten, de zogenaamde peer-to-peer aanpak.