Platform niewkomers en werk is deel van OpenEmbassy

Initiatieven & instrumenten: skills

De volgende initiatieven presenteerden tijdens de webinar “Een focus op skills” hun instrument en werkwijze. Zie hieronder wat zij doen, hoe jij gebruik kunt maken van hun instrumenten en diensten en hoe je met hen in contact kunt komen. 

SkillLab

Wat?
Een mobiele app waarmee je een skill-profiel aan kunt maken, inzicht krijgt in mogelijke stappen in je carrièrepad en inzicht krijgt in mogelijke ontwikkelpunten om skills die nodig zijn voor de baan van jouw voorkeur op te doen. SkillLab biedt daarnaast ook trainingen en begeleiding aan arbeidsbemiddelaars in 24 verschillende landen. 

Meer informatie:
www.SkillLab.io 

Contact:
Ludger Weller
L.Weller@SkillLab.io

House of Skills

Wat? 
House of Skills biedt verschillende instrumenten aan met het doel de transitie naar een meer op skills georiënteerde arbeidsmarkt te faciliteren. Een voorbeeld is “De Paskamer” waarin werkenden en werkzoekenden gratis een skillprofiel kunnen aanmaken. Werkgevers kunnen De Paskamer gebruiken om een functieprofiel aan te maken. Door de skillsprofielen te koppelen aan functieprofielen, kunnen vraag en aanbod samenkomen. 

Contact:
Ronald Koen
r.koen@amsterdam.nl

UQalify

Wat?
UQalify is een samenwerkingsverband tussen Nalantis en UQ.works en biedt een tool waar talent geanalyseerd, gematcht en ontwikkeld kan worden, met het doel bij te dragen aan een inclusieve en toekomstbestendige arbeidsmarkt. 

Meer informatie:
https://www.uqalify.com/

Contact:
Marcel Wijngaard
m.wijngaard@etil.nl

IamProgrez

Wat?
IamProgrez ontwikkelt assessments waarin soft skills, job skills en 21st century skills gemeten worden en inzichtelijk gemaakt worden, met het doel dat mensen en organisaties zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. 

Meer informatie: 
https://www.iamprogrez.com

Contact: 
Linda Frietman
linda.frietman@iamprogrez.com

ComPas

Wat?
Met ComPas kun je via een app een competentiepaspoort aanmaken waarin je al je talenten, vaardigheden en leerervaringen vast kunt leggen. ComPas werkt met Werk & Inkomen van de gemeente Breda, diverse organisaties in het sociale domein en werkgevers uit de regio samen aan een nieuwe weg naar werk. 

Meer informatie:
www.compas.works 

NewBees

Wat?
NewBees matcht nieuwkomers aan traineeships en ontwikkelde een matching app waar nieuwkomers een profiel kunnen aanmaken en bijhouden dat kan dienen als een CV. Matchers gebruiken de app om talent te koppelen aan vacatures in de buurt.

RefugeeTalentHub

Wat?
De RefugeeTalentHub brengt nieuwkomers en werkgevers samen met betaalde banen als doel. Hierbij stellen zij de persoonlijke ontmoeting centraal. Door hun omvangrijke netwerk van werkgevers, hebben zij ook goed zicht op hoe werkgevers zich verhouden tot de ontwikkelingen rond skills.